Hello world!

16 september, 2022

REGELS EIGEN TOERNOOIEN en WCK

1. (eigen toernooi en WCK) We spelen vanaf de tegels en de oneven banen beginnen vanaf de kant van het hoofdveld.

2. (eigen toernooi en WCK) De boule of but is uit als de but of boule de buitenkant van de tegels van de naastgelegen baan is gepasseerd (trek een denkbeeldige lijn van de ene tegel naar de tegel aan de overkant)

3. (eigen toernooi en WCK) Als de but niet volgens de regels is uitgegooid mag de tegenpartij deze neer leggen waar hij/zij wil. Dus niet even opzij leggen op de zelfde hoogte.

4. (n.v.t. voor de WCK) Als er onverwacht met tripletten moet worden gespeeld (dit probeert de wedstrijdleider zoveel als mogelijk te voorkomen) wordt er volgens de regels van de bond met 2 boules gespeeld. Dit besluit is genomen door het bestuur omdat er verdeeldheid is onder de leden (t.w. een groep die met 3 en een groep die met 2 boules willen spelen).

5. (eigen toernooi en WCK) Er wordt geen mondelinge uitslag meer in de PC gezet. Dus na iedere partij moet er van elk team een wedstrijdkaart worden ingeleverd bij de wedstrijdleider. Dit om de diverse fouten die er worden gemaakt bij het roepen van de uitslag, te voorkomen. Dus draag zorg voor het doorgeven van een juiste uitslag door middel van de wedstrijdkaart. Dirk-Jan Verburg Voorzitter

Beste leden,

Jullie hebben op 22 september jl van ons een email gehad over de Velo Sport Maakt Vrienden jeu de boules internetsite te vinden via  https://velo-smv-jeudeboules.nl.

Maar we zijn ook weer te vinden via de officiële VELO site via de hyperlink: www.velo.nl.

We hebben daar weer het vertrouwde plekje op de openingspagina.

 De site van VELO is ook gewoon te vinden via de internetzoekmachine door uiteraard op VELO te zoeken. Dus mocht je iemand spreken over de jeu de boules, is iemand geïnteresseerd, verwijs ze dan naar onze site of via de algemene VELO site.

 Jan van de Horst, Gerard Bot en Gerard van Ardenne hebben veel tijd besteed om deze zaken te organiseren en de volgende stap te zetten, waarvoor dank!

De site moet worden bijgewerkt met nieuwe informatie over bijvoorbeeld toernooien of wedstrijduitslagen. De bedoeling is om de site levendig te houden dus periodiek nieuwe stukken er op te zetten of verbeteren. Dit wordt nu al regelmatig gedaan.

Mocht je andere suggesties of ideeën hebben meldt dit dan aan Jan van de Horst, Gerard Bot of Gerard van Ardenne. Er zal zeker naar de suggesties of ideeën worden gekeken of en hoe we e.e.a. zullen verwerken op de site. Het kan dus ook zo zijn dat we niet of nog niet aanpassingen of aanvullingen doen op de site gebaseerde op je verzoek. We willen kijken of we in het voorjaar bijvoorbeeld een goed beeld kunnen krijgen over de ervaringen met de site of de nieuwe ideeën, suggesties en vervolgens dan de site te verbeteren.

Met vriendelijke groet

D-J Verburg

Voorzitter VELO/S.M.V. Jeu de Boules